Adaptive Reuse

The Lighting Design Collective Turns an Architectural Remnant into an Art Installation
Posted on
The Lighting Design Collective Turns an Architectural Remnant into an Art Installation

Once a storage vessel for oil, Silo 468 has become a beacon in Helsinki's new... More

2012 AL Design Awards: House of Air, San Francisco
Posted on
2012 AL Design Awards: House of Air, San Francisco

This former biplane hangar is being given a second chance to become airborne in... More

Posted on
Magic Garden

Once an elevated freight railroad that ferried goods and materials to and from Manhattan's west side factories, now a public park featuring sun decks, ponds, and native plantings, the High Line is not your typical piece of infrastructure. More

Posted on
Firehouse Engine No. 44, San Francisco

Challenge: Transform a 100-year-old firehouse from a cavernous stable into a luminous residence More

NYU Department of Philosophy
Posted on
NYU Department of Philosophy

In fall 2007, the New York University Department of Philosophy moved into its new... More

Posted on
Rustic Minimalism

An Illinois barn is given new life and light as an architectural retreat. More

Posted on
Time Passages

Layering light in a residential setting often relies on the light fixture as a decorative object. But in the case of this converted two-story commercial building, a contemporary treatment was requested. More

Posted on
A Moment in Nature

An unprecedented urban place-making opportunity on Manhattan's West Side is about to become a reality. The conversion of the High Line, an abandoned 1.45-mile-long elevated rail structure that runs north-south for 22 blocks, is the focus of four master plan proposals by multi-disciplinary teams on view at the Center for Architecture in New York City through August 14, as well as on the Friends of the High Line (FHL) website at www.thehighline.org. More

Posted on
A combination of indirect light and modern pendants help turn an outmoded commercial building into urban apartments.

huntsman architectural group's renovation of the landmark at Grant Avenue, one of the first office-to-residential conversions in San Francisco's central business district, stands as a testament to lighting's ability to alter an existing space for alternative uses. Designed by Coxhead and Coxhead and completed in 1908 as headquarters for the Home Telephone Company, the original 51,000-square-foot building combined industrial and office functions behind an over-scaled classical façade. More

Posted on
The Jewelry of Architecture

Decorative lighting adds 'eye candy' to the architectural space. Here's how to do it. More

RSS
Close X