Time Passages


A glass clerestory allows light into the bedrooms, bath, and study, while continuing the theme of top light, which rings the apartment.

The entryway's special feature is a closet that takes on sculptural qualities with translucent-glass sliding doors, which diffuses the light from linear fixtures at each shelf.

In the guest bath the “peeling” cove detail provides indirect light, while wall sconces at the mirror plane provide additional task lighting.

Punched-window clerestories alternating with a cove detail wrap the perimeter of the main living area creating a complementary relationship between daylight and electric light. Linear fluorescent fixtures with a 3500K-color temperature are selected for their neutral rendering of cool and warm tones.

With no exterior views to speak of, the lighting design turns this apartment's focus inward, emphasizing the presence of daylight and how it moves through the space from morning to night.

A zone of indirect light—at the upper portion of each wall—gives this loft-like residence an airy feeling. The apartment's open kitchen and living room are the heart of the residence.

The guest bedroom and bath, and a study are accessible from the open living area. Sectional drawings describe the building's vaulted roof structure. Section 1 is cut through the master bath, elevator, and entry hall. Section 2 is cut through the guest bath and living room.

The perimeter covelight is designed to look as if a layer of the wall is being peeled away to reveal the light.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X