The Jaqua Center, designed specifically to address the academic needs of student athletes, creates a unique learning environment in which the athletes can succeed on and off the field. Located on the edge of the University of Oregon's (UO) Eugene campus, the building is an eye-catching architectural addition.

Architecture and light come together throughout the building and most certainly at the exterior façade. The double-insulated glass curtainwall has a 5-foot-deep air cavity. Vertical stainless steel screens and operable rolling shades are set between the glass panels to control direct sunlight and heat gain. A 15W-per-foot 4000K LED accent fixture washes the scrim with diffuse light.

The interiors are equally dynamic. Natural light fills the building via the atrium, and the color and material palette celebrates UO's winning commitment to education and athletics.

Jury Comments: The lighting blends well with the interior finishes and plays nicely with the school's color palette of yellow and green. • The integration of the lighting detail into the curtainwall system gives the façade a strong appearance.